• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

MyoVision Scan

Wat is MyoVision sEMG?

sEMG betekent letterlijk Surface Electromyography. Een MyoVision sEMG is een apparaat dat de hoeveelheid elektrische energie meet die vrijkomt als uw spieren samentrekken. Kortom een sEMG meet uw spierspanning en MyoVision is de producent van het apparaat.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Om de test uit te voeren plaatst de chiropractor een aantal kleine elektroden op uw huid, zo geeft een sEMG een plaatje van uw spierspanning. De kleuren op dat plaatje geven uw spierspanning aan. Groen is normaal, roze is enigszins verhoogd, rood geeft een forse verhoging van de spierspanning aan. Geel duidt op een abnormaal lage spanning, ofwel vermoeide spieren. De pijlen duiden een eventuele onbalans aan.

Waarom is dat belangrijk?

Als de wervelkolom uit balans is, reageren de spieren door zich in te spannen. Een abnormale spierspanning kan dus betekenen dat er iets niet in orde is met de wervelkolom. En dat kan weer een negatieve invloed hebben op de werking van de spieren en eventueel uw bloedvaten. Dit geldt ook voor onregelmatigheden in uw bloedsomloop.

Hoe staat dit in relatie tot chiropractie?

Als er afwijkingen zijn in de ruggegraat (subluxaties), dan proberen de spieren dit te compenseren en dit zorgt voor vermoeide, te actieve spieren. Subluxaties veroorzaken niet alleen pijn en ongemak, maar belangrijker, zij verminderen het vermogen van het lichaam om een optimale gezondheid te onderhouden, omdat het zenuwstelsel belemmerd wordt om goed te kunnen functioneren. De MyoVision scan is één van die manieren waarop uw chiropractor subluxaties kan opsporen. Chiropractoren zijn getraind in het corrigeren van subluxaties en dit helpt u niet alleen om pijnvrij te worden, maar ook gezonder. Tevens geeft de MyoVision sEMG scan een duidelijk beeld over het effect van de behandeling.

Doet het pijn?

Nee, dat doet het helemaal niet. De elektroden veroorzaken geen enkele pijn of irritatie. Daarnaast duurt de test niet langer dan enkele minuten. Ook is er geen sprake van tunnels, bruggen of cabines. Slechts twee elektroden waarmee de wervelkolom wordt afgetast. Ook zenden de elektroden geen straling uit, ze vangen ze slechts op, dus volledig pijnloos, en veilig voor iedereen.