• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Artrose

Ouderen zijn tegenwoordig zeer actief op allerlei gebied. Zij vormen een steeds groter deel van de Nederlandse bevolking en dat heeft te maken met goede voeding en de gezondheidszorg. Deze goede levensomstandigheden zorgen ervoor dat u, en met u vele andere ouderen, zich op hoge leeftijd behoorlijk fit voelen. Toch zal uw lichaam, dat ouder wordt, hierbij steeds meer een beperkende factor zijn.

Artrose, ook wel slijtage of degeneratie genoemd, is een gewrichtsaandoening die ontstaat door het natuurlijke verouderingsproces of een versneld verouderingsproces. Het heeft te maken met veranderingen in het kraakbeen en de gewrichtsvloeistof.

Artrose in de lage nek komt veelvuldig voor, hierbij is ook sprake van veranderingen in de tussenwervelschijf. Deze schijf verliest hoogte en wordt dunner, mede hierdoor wordt de nek stijver en kan er zenuwirritatie ontstaan. Deze zenuwirritatie kan pijn en tintelingen in de armen veroorzaken. Pijn wordt vaak veroorzaakt door stijfheid in de gewrichten. Ook artrose in de heup komt bij ouderen vaak voor.

Als gevolg hiervan kunt u verschillende klachten hebben, zoals hoofdpijn, duizeligheid, pijn in de borst, rugpijn en ischias. Uw chiropractor kan u helpen bij het soepel houden van de wervels.

Osteoporose of botontkalking is een natuurlijk verschijnsel dat door ingezakte wervels veroorzaakt kan worden. Tegen deze natuurlijke processen kan de chiropractor niets doen.